Futbolun Yüzü Kızardı..!    Pele'nin hayatı    Hüseyin Göçek dosyası..!    Umut Bulut'un Schalke'ye Attığı Gol    Taci Kalkavan     Can Bravo    Sıla    Haftanın Analizi    Looking for istanbul    Adnan Polat şike soruşturması     Aziz Yıldırım şike soruşturması     Semih Kaya     Galatasaray - Real Madrid     Bilerek kar gördüler    Hikmet Karaman     İzmir Saat Kulesi     Faceden Kaçış Yok    Esaretin Bedeli     Morgon Freeman    Yoksulluk   

30 Mart 2013 Cumartesi

3 Nisan 2001 Galatasaray - Real Madrid Maçı





Galatasaray 3-2 Real Madrid
3-2 lik Real Madrid maçı hakkında kısa kısa anektodlar..
-fatih akyel roberto carlosu mal etmişti.
-hagi resitaline devammm 
-galatasaray'ın üçüncü golünden sonra çılgına dönen seyircilerin zıplayarak yaptığı tezahüratların etkisiyle kapalı tribünün üstündeki ışıkların sallanmasının yeşil zemin üzerinde görülmesi ile dumura uğranılması, akabinde daha fazla dayanamayan ışıkların bir kısmının sönmesi neticesinde oyunun 5 dakika durması ile sonuçlanan olayın gerçekleştiği maç.. 
-bağırmaktan sesimin kısıldığı maç... 
-hasan sas'ın luis figo'yu, fatih akyel'in roberto carlos'u maymun ettiği maç olarak zihinlerde yer eden karşılaşma 
-fenerbahçelilerin "ne var yani biz de gaziantepsporu 3-0'dan 4-3yendik" tepkisini verdiği maç :)) 
-real madrid in tarihindeki ender maclardandir. ayrica 20 dakikada 3 gol yedigi ilk ve tek mactir 
-akla geldikçe bünyede garip hisler uyandıran karşılaşma. bir yandan sevinç ve gurur, diğer yandan hasret.. 
aynı zamanda bir erkeğin utanmadan nasıl hüngür hüngür ağlayabildiğini gördüğüm nadir anları yaşatan karşılaşma.. 
-ücüncü golden sonra, jardel'in yeni acığa gelerek kendine has stiliyle önümüzde dans etmeye çalıştığı, hasan şaş ve fakyel'in on kaplan gücünde oynadığı, mactan önce tribüne cagırdığımız collina'nın el salladığı, kapalının kendinden gecip, ali sami yen'e sığmadığı mactır. unutulması imkansızdır, yasaktır, ayıptır 
-2.yariyla birlikte sahada bir firtina esmeye ba$lami$ti. sevdigimiz kaleye dogru (yeni acik tarafi) akin akin geliyorduk. umit davala' nin penalti goluyle "lan olur mu acaba" demi$tik. sagdan fatih' in kesip getirdigi topu hasan $a$ yerden ters ko$eye mihlayinca sevincten cildirmi$tik. yine fatih' in sagdan ortasina mario jardel' in mukemmel yukselip golunu cakmasindan sonra kapalidaki insanlar ne yaptigini nasil bagirdigini $a$irmi$ti. golden sonraki santradan sonra bile insanlar olanlara inanamiyordu. 
mactan once maci kazanmayi umuyorduk tabii ki ama 2-0 dan 3-2 ye gelen maci almak hem de bunu dunyanin en iyi takimina sahip real madrid' e kar$i becermek inanilmaz bir olaydi. 
real madrid' in bizi madrid' te parcalayacagini biliyorduk ama bu umurumuzda bile degildi. ali sami yen stadi boyle bir taraftar, boyle bir co$ku, boyle bir mutluluk gormemi$ti. hele ki macin sonlarina dogru yapilan "i$te boyle her sene boyle madride boyle koyarlar amman" tezahurati yarilmamiza neden olmu$ ve acayip ho$umuza gitmi$ti. 
real madrid' in hocasi bjk' nin $imdiki hocasi del bosque idi. 
ertesi gun radikal' in man$eti harikaydi; "once real, sonra surreal" 
macin diger bir ayrintisi, davala' nin penalti golu galatasaray' in avrupa kupalarindaki 200.goluydu. 
-tüm gollerin yeni açık tarafında ki* kaleye olması da ilginç bir noktadır...devre arasında çaresizlik içinde koltuklarına yığılmaya çalışan taraftar (yığılmaya çalışan diyorum çünkü stadda en azından 40 bin seyirci vardır ,1 koltuğa 2 ,merdiven boşluğuna 4 seyirci düşmektedir) , 2. devrenin başında bizler inandık siz de inanın diyerek takımı ateşlemiştir...maçın sonunda fincanı taştan oyarlar çalması da ayrı bir güzelliktir. 
-fatih akyel'in sonrasında futbolu bırakması gerektiği maç. ayrıca ahmet dursun da aynı davranışı 19 eylul 2000 beşiktaş barcelona maçından sonra göstermeliydi.nitekim ikisi de futbol kariyerlerinde bu maçlarla zirve yapmışlar daha da erişecek yerleri kalmamıştır 
-bu maç 2001 2002 sampiyonlar ligi ceyrek final karşılaşmasının ilk maçıdır. avrupa şampiyonlar ligi tarihinde ilk kez bir türk takımı çeyrek final oynamıştır. 
-fatih akyel bu macta kapasitesini oyle bir zorlamisti ki, hulk karakteri bir hayal olmaktan cikmisti gozumde.. dogaustu bi seyler oldu adama eminim. yani yukarilardan bir immortal emri geldi herhalde ki sahanin icindeki tum bonuslari topladi 
-ses tellerimde nodül cıkmasına sebep olan mac, feda olsun cimboma. 
-liverpool fanatigi bir ingiliz arkadasin mac sonunda " ı've never seen a team fighting so well, after being 2-0 down" dedigi mactir, unutulmazlardandir.. 
-hagi'nin henüz ilk dakikalarda, belki de topu ayağına ilk alışında yine her zaman yaptığı gibi çok uzak bir mesafeden kaleyi yokladığı maç. hafızamda öyle yer edinmiş ki bu şut, farklı şekilde auta gitmişti ama bir şeylerin sinyallerini veriyordu adeta. 2.yarıda şahlanacak galatasarayın sinyalleri. madrid'e açıktan bir meydan okumaydı belki de, kim bilir. galatasarayın büyüklüğünü göstermesi baabında. zaten o anda o şartlarda öyle bir şut yollayabilecek tek oyuncuydu hagi, bu yüzden farklıydı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder