Twitter'ın Beyinsiz Adam'ı Hakim Türkmen beyinsiz_adam
Twitter'ın 'Beyinsiz Adam'ı Hakim Türkmen, sosyal medyanın yetenekli insanların üst seviyelere çıkmasında önemli bir fırsat olduğunu söyledi.
İBB Kültür Müdürlüğü ve İletişim Platformu Derneği tarafından düzenlenen 'İletişim Buluşmaları' panelinde bu ay 'Medya ve Mizah' konuşuldu.
Twitter'ın ‘Beyinsiz Adam'ı Star Gazetesi Yazarı Hakim Türkmen ve TRT Haber ‘Kuklagiller' Programı Yapımcısı Ömer Pekin'in konuşmacı olarak katıldığı program, geçtiğimiz Pazar günü Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde yapıldı.
Çok sayıda medya çalışanı ve farklı üniversitelerden iletişim fakültesi öğrencilerinin de izlediği program, ‘Kuklagiller' programından bir video gösterimi ile başladı. Video gösteriminin ardından söz alan Ömer Pekin, "Aslında programı tasarlarken aklımızda kukla yoktu. Fakat Türkmax'ta Heberler programı başlayınca benzeri olarak algılanmasın diye vazgeçtik. Daha sonra Ahmet Böken'le bir araya geldik. Kukla yaptığımızı biliyordu ve ‘Kuklayla yapın' dedi, biz de başladık” dedi.
Mizahın farklı türleriyle medyada yer aldığını anlatan Ömer Pekin "Mizahı toplumdan bağımsız düşünümeyiz, sonuçta mizah var olanı biraz daha abartarak ortaya koyma sanatıdır.” dedi.
Türkiye'de mizah yapanların kendilerini kanıtlayacak ortamı bulmalarının zorluğuna işaret eden Pekin, şöyle devam etti: "Futbolcu Sergen Yalçın'la PAF takımda oynuyorduk. Lise son sınıfta ise İstanbul il genelinde resim birinciliğim vardı. ‘Ressam veya grafiker olabilirim' dedim. İstanbul genelinde resimde birinci olmama rağmen Mimar Sinan Üniversitesi'ne giremedim. Her anne baba, çocuğunun doktor veya öğretmen olmasını ister. Biz de ilk sıralara yazdık ama doktorluğa yerleşmeye imkân yok. 18. sıradan girdiğim İstatistik Bölümü'nü okudum. Gelgelelim radyocu oldum. Bu biraz da insanın içindeki yeteneği keşfedeceği ortamı bulmasıyla ilgili. İnsanın kendisini geliştirmesi ve biraz da kısmet işi.”
Yoğun trafik nedeniyle programa gecikmeli olarak katılan Star Gazetesi Yazarı Hakim Türkmen ise Twitter'da ‘Beyinsiz Adam' hesabını nasıl açtığını anlattı. "Kendi adıma ait hesabım vardı orada yazıyordum sonra farklı bir karakter hesabı açmalıyım” diye düşündüğünü anlatan Türkmen, "Bu kişi bekâr. Kız peşinde koşan, işsiz güçsüz biri” dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak katıldığı yemeği de anlatan Türkmen "Bir gün bir telefon geldi. Açtım, hatta Cumhurbaşkanı'nın beni sosyal medya toplantısına çağırdığı belirtiliyor. Ben ilk başta 500 kişi falan bir konferansta toplanacağız zannettim. Oysaki yemekmiş, gidince anladım.” dedi.
Mizahın ve komedinin insanların her zaman ilgisini çektiğini belirten Türkmen, buna karşın insanların yeni bir komedyen çıktığında ona şans tanımadığını ve birçok yeteneğin bu sebeple var olamadan kaybolduğunu söyledi.
Twitter'ın milyonlarca yazarı olan bir mizah dergisi olduğunu ifade eden Türkmen, burada yazan birinin, mizah dergisindeki bir köşe yazarından daha fazla kişiye ulaşabileceğini belirtti.
Türkmen, 18 yaşında tiyatro oyunu yazdığını ve bugüne kadar pek çok sıkıntı çektiğini anlatarak, "Bir tane adam da sen şunu yazabilirsin demedi. Herkeste pazarlamacı ruhu yok. Bende de hiç yok. Türkiye'de yetenek sıkıntısı yok, prodüktör sıkıntısı var. Herkes kendi durumunu, vaziyetini koruma peşinde. Yazı çizi işlerine bulaşanlar için bu iş çok zor aslında” dedi.
Sosyal medyanın yetenekli insanların üst seviyelere çıkmasında önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Türkmen, "Türkiye'de 70 milyon insan var. Bu ülkeden neden adamakıllı sanatçılar çıkmıyor. Neden bu ülkenin en büyük sanatçıları Levent Kırca ya da Müjdat Gezen?” dedi.
Programın sonunda katılımcıların sorularını da cevaplayan Pekin ve Türkmen'e İletişim Platformu adına Hasan Yılmaz birer teşekkür plaketi verdi.
STAR yazarı ‘Beyinsiz Adam’ Hakim Türkmen Çankaya Sofrası’ndaki maceralarını yazdı:?Cumhurbaşkanı sosyal medyaya çok önem veriyor. Beni twitter’da takip etmediği için yemeğin başında soğuk davrandım. Fark etmedi. “Anlat bakalım beyinsiz adam” dedi.
CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, ‘Çankaya Sofrası’nda bu kez sosyal medya temsilcilerini ağırladı. Sofrada konuklarına merak ettiği soruları da yönelten Gül ile “Beyinsiz Adam” mahlasıyla bilinen STAR yazarı Hakim Türkmen arasında esprili dialoglar yaşandı. Gül, “Sizi ‘Beyinsiz Adam’ şeklinde anınca rahatsız olmuyor musunuz” diye sordu. Türkmen ise, “Tamamen beni yansıtmıyor. Mesela ben evliyim ama o sanal karakter bekar” yanıtını verdi. Gül, Serdar Kuzuloğlu’na ise neden “İnternet Ekipleri Amiri” diye çağrıldığını sordu. Yemeğin ardından “Beyinsiz Adam” izlenimlerini, fotoğraflarıyla birlikte, twitter hesabından şöyle paylaştı: Çankaya sofrasına davetliydim bugün. Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte yemek yiyip sohbet ettik. İlk yarım saat sohbete çok konsantre olamadım, gözüm yemeklere takıldı. Lahana dolması ve kuzuyu afiyetle yedim. Sonra ıstakoz mu desem yengeç mi desem daha bir hayvan geldi önümüze onu da yer gibi yaptım. Cumhurbaşkanı sosyal medyaya çok önem veriyor, ekibi çok sağlam. Beni twitter’da takip etmediği için yemeğin başındada bilerek soğuk davrandım. Fark etmedi. Twitter’da yazılan pek çok şeyi okuduğunu söyledi.
Dışarıdan dürüm söyleyelim
Tanışma faslında bana dönüp “ve anlat bakalım beyinsiz adam” deyince “yüzüme karşı böyle söylemezseniz sevinirim” dedim. Masadakiler ve Cumhurbaşkanı güldüler. Ben gülmedim. Evde aile büyüğüyle yenen bir yemekten farkı yoktu ortamın. Cumhurbaşkanı o kadar samimiydi ki neredeyse “ben ıstakoz sevmem bana dışardan bi buçuk durum söyleyelim” demekten son anda vazgeçtim.
BU YENİLEBİLİR BİR ŞEY Mİ? ORTAM ÇOK ELİT, SORAMIYORUM
‘Beyinsiz Adam’ yemek sırasında da twitter’dan mesaj yağdırdı:
-Çay geldi. Bildiğimiz çay bu. Hayalkırıklığına ugradim dogrusu.
-(Sofradaki Ispanaklı Ravioli’nin fotoğrafını koyarak) Çok acil söyleyin bu yenebilir bi şey mi? Ortam çok elit soramıyorum.
-Çankaya Sofrası’nda lahana dolması keyfi with @cbabdullahgul
-Ben bu ortamdan sonra nasıl evde makarna yiyecem şimdi.
GÜL: İNTERNETE YASAK DEĞİL BİLİNÇ LAZIM
SOSYAL medya temsilcilerini yılın ilk ‘Çankaya Sofrası’nda ağırlayan Cumhurbaşkanı Gül, Twitter’a çok fazla vakit ayıramadığını ancak hesabını daha aktif kullanmak istediğini söyledi. Gül, twitter’da yer alan her görüşün bizzat kendi ağzından çıktığını belirtti. Sosyal medyada “ne yazık ki her şeyin toz pembe olmadığını” ifade eden Gül, internete getirilen yasaklara da karşı olduğunu, çözümün ‘bilinçli kullanım’ getirilmesinde olduğunu söyledi. Twitter ve facebook’ta zaman zaman hakaret eden bazı kişilerin bulunduğunu anlatan Gül “Hakaret ile karşılaştığımda, bu kişiyi blockluyorum” diye konuştu. İnternet medyasının önemine de vurgu yapan Gül, “Ne yazık ki kurumsallaşamadı” dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Köşk’te düzenlediği Çankaya Sofrası’na STAR Gazetesi yazarı Hakim Türkmen (Beyinsiz Adam), Habertürk Gazetesi yazarı Rahşan Gülşan, ntvmsnbc.com Yayın Yönetmeni Ahmet Yeşiltepe, Radikal Gazetesi yazarı Serdar Kuzuloğlu, Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü öğretim üyesi İsmail Hakkı Polat ve sosyal medya uzmanı Zorluhan Zorlu katıldı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder