Futbolun Yüzü Kızardı..!    Pele'nin hayatı    Hüseyin Göçek dosyası..!    Umut Bulut'un Schalke'ye Attığı Gol    Taci Kalkavan     Can Bravo    Sıla    Haftanın Analizi    Looking for istanbul    Adnan Polat şike soruşturması     Aziz Yıldırım şike soruşturması     Semih Kaya     Galatasaray - Real Madrid     Bilerek kar gördüler    Hikmet Karaman     İzmir Saat Kulesi     Faceden Kaçış Yok    Esaretin Bedeli     Morgon Freeman    Yoksulluk   

2 Mart 2012 Cuma

29.hafta Spor Toto Süper Lig Maçları


29. Hafta kuponu


29.hafta maç analizleri


Geçtiğimiz hafta Karabükspor'a karşı deplasmanda biraz olsun direnen Ankaragücü, yenilgiye yine engel olamadı ve ligden düşmeyi garantiledi. Ankaragücü bu sezonun bitmesini iple çekerken, daha tecrübeli oyuncularını da pek maçlarda oynatmıyor. Ankaragücü'nde kırmızı kart cezalısı Veli, bu maçta görev yapamayacak. Konuk Eskişehirspor ise, Fenerbahçe maçında aldığı galibiyetin moraliyle nefes aldı. Ersun Yanal yönetiminde bir türlü istikrarı yakalayamayan Eskişehirspor, Fenerbahçe'ye karşı büyük bir üstünlük kurarak galibiyete ulaştı ve birçok gol de kaçırdı. Eskişehirspor'da sezonu kapatan Sezgin'in yanı sıra Erkan, Hürriyet, Tello ve Bülent Ertuğrul'un hafif sakatlıkları bulunuyor. Ancak, bu 4 oyuncunun da oynama ihtimalleri bulunuyor ve durumları maç günü belli olacak.

Bu karşılaşmayı Eskişehirspor fazla zorlanmadan kazanacaktır. 
Maç skoru 0-2


Deplasmanlarda kötü bir performans sergileyen Antalyaspor, İBB karşısında büyük bir bozguna uğradı. Beklentilerin çok altında bir oyun ortaya koyan Antalyaspor'da bu hafta sakat Sammy ve Sinan Kaloğlu görev yapamayacak. Antalya ekibinde Ali Turan'ın da hafif sakatlığı bulunuyor. Konuk Samsunspor da, evinde Bursaspor karşısında 3-0'lık ağır bir yenilgi aldı. Sahasında genelde rakiplerine karşı önemli bir direnç ortaya koyan Samsunspor, Bursaspor karşısında ise pek varlık gösteremedi. Samsunspor'da sakatlığı bulunan Selim Teber dışında önemli bir eksik bulunmuyor.
Kendi sahasında pek geçit vermeyen Antalyaspor, deplasmanlarda ise adeta ortadan kayboluyor. Konuk Samsunspor ise, şu ana kadar tek deplasman galibiyetini lige çoktan havlu atmış olan Ankaragücü karşısında aldı.

Maç skoru 2-2 Uzak durulmalı bu maçtan..


Trabzonspor'u deplasmanda yenerek bir anda 11. sıraya yükselen Mersin İdman Yurdu, golcüsü Nobre'yi de iki golüyle tekrar hatırladı. Trabzonspor karşısında tam bir deplasman takımı gibi oynayan Mersin İdman Yurdu, moralsiz rakibi karşısında akıllı bir oyunla 3 puana ulaştı. Mersin ekibinde bu hafta cezalı Boum görev yapamayacak. Ayrıca, sakatlıkları bulunan Zurita, Tisdell ve Erhan'ın da oynamama ihtimalleri yüksek gözüküyor. Mersin ekibinin oyuncuları, alacaklarını tahsil edememeleri nedeniyle iki gündür antrenmanlara çıkmıyor. Konuk Orduspor ise, Hector Cuper yönetiminde büyük bir çıkış yakaladı ve ilk 8 için göz kırpıyor. Yapılan doğru transferlerle Hector Cuper'in yönetim zekasının birleşmesi sonucunda oldukça etkili bir Orduspor takımı ortaya çıktı. Son olarak sahasında Kayserispor'u 1-0'lık skorla geçen Orduspor, zor gol yiyen ve özellikle sahasında geçit vermeyen bir takım haline geldi. Orduspor'da Hasan Kabze, Onur ve Abdulkadir sakatlıkları nedeniyle bu hafta forma giyemeyecek. Yine sakatlığı bulunan oyunculardan Yalçın'ın durumu ise, maç günü belli olacak.

Maç skoru 1-1 


Eskişehirspor karşısında pek bir varlık gösteremeden mağlup olan Fenerbahçe, özellikle deplasmanlarda bu sezon çok zorlanıyor. Ligde 2. sıradaki yerini korumasına rağmen lider Galatasaray'ın 9 puan gerisine düşen Fenerbahçe, Galatasaray'ın Sivas gibi zor bir deplasmana çıkacağı bu hafta olası bir puan farkını kapatma maçına çıkacak. Fenerbahçe'de bu hafta Bekir ve Sezer'in sakatlıkları bulunuyor. Ayrıca, kırmızı kart cezalısı Caner de bu maçta takımını yalnız bırakacak. Sivasspor karşısında sahasında bu sezonun en ilginç maçlarından birini oynayan Gençlerbirliği, 9 kişi kalan rakibinin beraberlik golünü atmasına engel olamadı ve sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı. Fuat Çapa yönetiminde ilk 4'ü zorlayan Ankara ekibi, son haftalarda savunmasında biraz sorun yaşıyor. Gençlerbirliği'nde bu hafta Emre ve Curri sakatlıkları nedeniyle takımlarını yalnız bırakacak.

Maç Skoru: 3-1 veya 2-0


Samsunspor deplasmanından önemli bir 3 puan çıkaran Bursaspor, ikisi deplasmanda olmak üzere arka arkaya 3. galibiyetine imza attı. Son maçlarda özellikle savunmasındaki sıkıntılarını gideren Bursaspor'da milli takım kampından sakatlığı nedeniyle çıkarılan ve aynı zamanda sarı kart cezalısı olan Serdar Aziz görev yapamayacak. Ankaragücü karşısında sahasında beklendiğinden daha fazla zorlanan Karabükspor, sahasındaki hakimiyetini devam ettirdi ve küme düşme hattından bir adım daha uzaklaştı. Bülent Korkmaz yönetiminde ilk alışma döneminin ardından toparlanan Karabükspor'da bu hafta sakatlıkları bulunan Muhammet, Güven ve Şenol görev yapamayacak.

Maç Skoru: 2-1 veya 1-1. Uzak durulmalı bu maçtan..


Küme düşme hattının bir galibiyet yukarısında olan Gaziantepspor, Manisaspor karşısında kopardığı galibiyetle çıkışında önemli bir adım attı. Hikmet Karaman yönetiminde bir toparlanma dönemine giren Gaziantepspor'da bu hafta Kerim ve Orhan sakatlıkları nedeniyle takımlarındaki yerlerini alamayacak. Ayrıca, gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Cenk Tosun da bu maçta oynayamayacak. Konuk İBB ise, sahasında ağırladığı Antalyaspor karşısında adeta patlama yaptı ve sahadan 4-0'lık net bir galibiyetle ayrıldı. Yıldız oyuncusu Webo'dan yoksun olmasına rağmen hücumda oldukça üretken olan İBB, kaliteli kadrosunun gücünü bu maçta gösterdi. İBB'de sakatlarla ilgili bir açıklama yapılmazken, cezalı oyuncu ise bulunmuyor.

Maç Skoru 2-1 veya 1-0


Orduspor karşısında ilk yarı iyi oynamasına rağmen gol bulamadıktan sonra ikinci yarıda mağlup olmaktan kurtulamayan Kayserispor, Beşiktaş galibiyetinin ardından 5 maçtır 3 puana hasret kaldı.

Savunmasında zaman zaman önemli hatalar yapan Kayserispor, bu hafta milli takıma birçok oyuncu vermesi nedeniyle çok kısıtlı bir kadroyla maça hazırlanıyor. Kayserispor'da sakatlığı bulunan Cangele ve cezalı Hasan Ali dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Hafta arasında Ümit Özat'ın istifasıyla tekrar sarsılan Manisaspor, sahasında çıktığı kritik maçta aldığı Gaziantepspor yenilgisinin moral bozukluğunun üstüne gelen bu istifa haberiyle büyük bir darbe yedi. Takımın başına Reha Erginer'i getiren Manisaspor, küme düşme potasında yer alıyor. Manisaspor'da cezalı Akaminko bu maçta görev yapamayacak. Sakatlarla ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Maç Skoru: 2-0 veya 3-1 Amrabat şov yapar.


Galatasaray karşısında son dakikada yediği golle sahadan yenik ayrılan Beşiktaş, uzun zaman sonra ilk defa bu hafta biraz dinlenme şansı buldu ve milli takımlara gitmeyen oyuncularını biraz olsun dinlendirdi. Galatasaray karşısında iyi mücadele eden ve galibiyete de yaklaşan Beşiktaş, son dakikalarda kaçırdığı pozisyonun dönen topunda kalesinde golü gördü ve sahadan eli boş ayrıldı. Bir yandan da başkanlık seçimi yaşayacak olan Beşiktaş'ta bu hafta sakatlıkları bulunan Egemen, Veli, Hilbert, Aurelio ve Bebe'nin oynamaları beklenmiyor. PSV Eindhoven karşısında rövanşta da ağır bir mağlubiyet alan Trabzonspor, ligde de sahasında Mersin İdman Yurdu'na mağlup olarak kötü gidişine dur diyemedi. Zirve yarışından iyice uzaklaşan Trabzonspor'da bu hafta cezalı Alanzinho takımını yalnız bırakamayacak. Sakatlığı bulunan oyunculardan Glowacki'nin oynamaması kesinleşirken, Halil'in durumu ise belirsizliğini koruyor.

Maç Skoru: 2-2


Gençlerbirliği karşısında mucizevi bir şekilde 9 kişiyken beraberlik golünü bulan Sivasspor, çok eksik çıktığı bu maçtan çıkardığı 1 puanla gücünü tekrar gösterdi. Bu sezonun en formda ekiplerinden biri olan Sivasspor'da bu hafta kırmızı kart cezalısı Ziya ve Murat Akça ile sakatlıkları bulunan Cerny ve Hayrettin görev yapamayacak. Beşiktaş'ı sahasında uzatmalarda attığı golle mağlup eden Galatasaray ise, zirve yarışındaki rakipleriyle farkı iyice açtı ve son dakikada ulaştığı galibiyetle iyice morallendi. Galatasaray'da Beşiktaş maçında sakatlandığı açıklanan Eboue, son antrenmanın tamamında takımla çalıştı. Galatasaray'da kart cezalısı Engin dışında önemli bir eksik bulunmuyor.
Maç Skoru: 1-3 veya 1-2 

Maçın geniş özeti 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder