Futbolun Yüzü Kızardı..!    Pele'nin hayatı    Hüseyin Göçek dosyası..!    Umut Bulut'un Schalke'ye Attığı Gol    Taci Kalkavan     Can Bravo    Sıla    Haftanın Analizi    Looking for istanbul    Adnan Polat şike soruşturması     Aziz Yıldırım şike soruşturması     Semih Kaya     Galatasaray - Real Madrid     Bilerek kar gördüler    Hikmet Karaman     İzmir Saat Kulesi     Faceden Kaçış Yok    Esaretin Bedeli     Morgon Freeman    Yoksulluk   

23 Mart 2012 Cuma

KPSS 2012 GÜNCEL BİLGİLER..

16 Ocak

Rusya'nın Mars'ın uydusu Phobos'u keşfetmesi için Kasım ayında fırlattığı ancak yaşadığı teknik arıza nedeniyle devre dışı kalan uzay aracı Phobos-Grunt, dün akşam saatlerinde Pasifik Okyanusu'na çakıldı.

17 Ocak

V. Kurumsal Yönetim Zirvesi" kapsamında düzenlenen ve bu yıl ikincisi verilen Kurumsal Yönetim Ödülleri sahiplerini buldu. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Kurumsal Yönetim Endeksi'nde bulunan 38 şirket arasından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren kuruluşlara ödül verildi. Doğan Yayın Holding, 'en yüksek nota sahip 3'üncü kuruluş' oldu.

Afganistan'da bir hattat, beş yıl süren çalışmasını sonuçlandırarak dünyanın en büyük Kur'an-ı Kerim'ini yazdı. Projenin arkasındaki isim olan Muhammed Sabir Khedri, 30 yıldan bu yana süren savaşların Afganistan'ın kültürel mirasını ve geleneklerini kaybettirmediğini göstermek için böyle bir rekora imza attıklarını söyledi.

18 Ocak

Bağdat'taki Türk Büyükelçiliği'ne roket güdümlü el bombası atıldığı bildirildi. Saldırı, Türkiye'nin Irak'a nota vermesinden sadece iki gün sonra gerçekleşirken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik Irak hükümetini eleştirdi.

Fransa Senatosu Anayasa Komisyonu, "soykırımı inkar yasası"nı dokuza karşı 23 oyla "anayasaya aykırı" buldu. Bağlayıcılığı olmayan bu kararın, yasa teklifinin Genel Kurul'a gitmesi halinde, Senato üyeleri üzerinde psikolojik etki yapması bekleniyor.

19 Ocak

TÜSİAD'ın 19 Ocak 2012 Perşembe günü (bugün) gerçekleşen 42. Genel Kurulu toplantısında TÜSİAD'ın yeni Yönetim Kurulu Üyeleri belli oldu. Genel Kurul'da seçilen yeni Yönetim Kurulu, kendi arasında yapmış olduğu seçim sonucu, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ümit Nazlı BOYNER'i, Başkan Yardımcılıklarına ise Haluk DİNÇER, Muharrem YILMAZ ve Erman ILICAK'ı getirdi.

Guardian yazarı Timothy Garton Ash, Fransa'da 1915 olaylarının 'soykırım olduğunu inkâr etmeyi' suç sayan yasa tasarısını ifade özgürlüğüne bir saldırı olarak tanımladı.

21 Ocak

Türkiye'nin ilk rahim naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bugün gerçekleştirdiği yüz nakli ile Türk tıp tarihinde bir ilke daha imza attı. Uşak'ta tren çarpması sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 38 yaşındaki Ahmet Kaya'nın yüzü gece 03.30'da başlayan ameliyat ile 19 yaşındaki mermer işçisi Uğur Acar'a nakledildi. 12.30 itibariyle sona eren operasyonun ardından yüz nakli yapılan Uğur Acar, hastanenin yoğun bakım ünitesinde kendisi için hazırlanan özel bölüme alındı.

22 Ocak

Libya'da Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkan Yardımcısı Abdülhafız Goka, altı vekilin askıya alınması üzerine istifasını sundu.

Fransız Milli Eğitim Bakanı Luc Chatel'in eşi Astrid Herrenschmidt'in bu sabah intihar ettiği bildirildi.

23 Ocak

İran Parlamentosu Dış İlişkiler ve Ulusal Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı, AB'nin açıkladığı yeni yaptırımlar neticesinde İran'dan yapılan petrol ihracatında bir azalma olması halinde, "kesinlikle Hürmüz Boğazı'nı kapatacaklarını" söyledi.

Fransa'da kamuoyunda "soykırımı inkar yasası" olarak bilinen kanun tasarısını 127 oyla kabul edildi. Yasa, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin onayına sunulacak. Sarkozy'nin yasayı 15 gün içinde onaylaması gerekiyor.

Son yılların en büyük Güneş patlaması bugün Dünya'ya ulaştı
Güneş'te yaşanan çok güçlü bir patlamanın neden olduğu radyasyon fırtınasının, bugün TSİ 16.00'da Dünya'ya ulaştı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Libya'nın öldürülen lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam'ın Libya'da Libyalılar tarafından yargılanmasını kabul etti.

Mısır'da 30 yıllık Hüsnü Mübarek rejiminin halk ayaklanması sonucunda devrilmesinin ardından gerçekleştirilen ilk demokratik ve şeffaf seçimler sonucunda belirlenen Halk Meclisi bugün açıldı.

24 Ocak

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Fransız mevkidaşı Nicolas Sarkozy'ye bir mektup göndererek, "soykırımı inkar" yasasının Fransa Senatosu'ndan geçmesinden ötürü teşekkür etti.

Wikileaks kurucusu Julian Assange

25 Ocak

Türkiye'nin en büyük Yüksek Hızlı Tren Hattı olan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin, Eskişehir-İstanbul kesiminin inşasında son aşamaya gelindi. Köseköy-Gebze kesiminin inşası nedeniyle, Eskişehir–İstanbul hattında 1 şubattan itibaren 2 yıl süreyle tren trafiğine ara verilecek.

Azerbaycan dünyanın en büyük gökdelenini inşa etmeye hazırlanıyor. İnşaatına 2013 sonunda başlanacak “Hazar Adası” projesi kapsamındaki binanın yüksekliği 1050 metre olacak.

ŞU AN EN YÜKSEĞİ 828 METRE
Dünyanın halihazırdaki en yüksek binası Dubai'de bulunan 828 metre yüksekliğindeki Burj Halife.

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty), 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa teklifinin kabul edilmesinin ifade özgürlüğünü tehdit ettiğini bildirdi.

26 Ocak

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Dünya'yı gözlemleyen Suonmi NPP uydusuyla dünyanın en son çekilen yüksek çözünürlüklü fotoğrafını yayımladı.

27 Ocak

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Lapseki-Gelibolu arasında yapılması planlanan boğaz köprüsü, 3 bin 623 metreyle Türkiye'nin en uzun köprüsü olacak.

ABD'li araştırmacılar, ilk kez üç boyutlu bir nesneyi tüm açılardan “görünmez” yapmayı başardı.

28 Ocak

Türkiye'nin ilk “Dünya Güzeli” Keriman Halis Ece Tamer (99),
İstanbul'da kızının evinde hayatını kaybetti.

31 Ocak

Fransa'da hem Ulusal Meclis hem de Senato'da kabul edilen "soykırımı inkar" yasası için iptal başvurusu yapıldı. Fransa Anayasa Konseyi'ne bugün yapılan başvuruda 77 senatörün imzası var.

2000 yılından önce emekli olanların maaşlarını düzeltmeyi öngören ve “intibak” tasarısı olarak adlandırılan yasa tasarı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder