Futbolun Yüzü Kızardı..!    Pele'nin hayatı    Hüseyin Göçek dosyası..!    Umut Bulut'un Schalke'ye Attığı Gol    Taci Kalkavan     Can Bravo    Sıla    Haftanın Analizi    Looking for istanbul    Adnan Polat şike soruşturması     Aziz Yıldırım şike soruşturması     Semih Kaya     Galatasaray - Real Madrid     Bilerek kar gördüler    Hikmet Karaman     İzmir Saat Kulesi     Faceden Kaçış Yok    Esaretin Bedeli     Morgon Freeman    Yoksulluk   

21 Mart 2012 Çarşamba

Futbolun yüzü kızardı - Otto Baric





Otto Bariç... Türkiye'de hemen hemen herkes onu Trabzonspor maçındaki beline gelen taşla anıyor. Ali Murat Hamarat, günün tarihinde o unutulmaz maçı, dolayısıyla Bariç'i yazdı.

Tam 14 yıl önceydi. Trabzonspor, Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe’yi ağırlıyordu. İlk maçı Kadıköy’de 2-1 kazanan Kanarya avantajını korumak istiyor, bordo-mavililer ise gol kovalıyordu.

Sessiz geçen ilk devre, ikinci yarı kopacak fırtınanın habercisiydi. 51. dakikada perdeyi açan Davor Vugrinec, bir anda ibrenin Karadeniz ekibine dönmesini sağlamıştı. Tur için mutlak tabelayı değiştirmek zorunda olan sarı-lacivertliler, 65’te on kişi kalmıştı. Son adam durumundaki Uche kırmızı kartı görünce, Trabzonspor iyiden iyiye rüzgârı arkasına almıştı.

Dakikalar 75’i gösteriyordu. Saha kenarından oyuncularuna direktif veren Otto Bariç, bir anda yere yığılmıştı. Olayın esbab-ı mucibesi bir taşta saklıydı. Deneyimli futbol adamı kurşun yemiş gibi duruyordu. Fenerbahçe gelen talimatla sahadan çekiliyor, hakem Murat Ilgaz’ın davetine icap etmiyordu. Karşılaşma tatil edilmiş, top federasyona gitmişti.

Başkan Haluk Ulusoy ise olaya temkinli yaklaşmıştı: “O nasıl taştır ki saha kenarındaki antrenörü 3.5 metre ileri uzatabiliyor. Bunu Magnum mermisi bile yapamaz.” Abartıp “Bomba mı atılmış, kurşun mu yemiş? O taş serçeye gelse bir şey yapmaz” diyenler bile vardı.

Birisi hükmen mağlup olacaktı...

Ali Şen, karşılaşma “Bizim lehimize 3-0 tescil edilir” dese de tam tersi oluyordu. Fenerbahçe sadece hükmen yenilmiyor ayrıca bir yıl kupadan men ediliyordu.

Yıllar sonra Bariç’in yardımcısı Cemşir Muratoğlu, Günebakış gazetesine olayı anlatmıştı: “Fenerbahçe 1-0 mağlup durumdaydı ve sahada 10 kişi kalmıştı. Baric bu durumda rol yaparak sonucu lehine çevirebileceğini zannetti. Takımın sahadan çekilme olayı da yönetimle birlikte aldığı karardı. Belki hükmen galip ilan edilebileceklerini hesaba kattılar. Ancak dönemin federasyonu sağduyulu davrandı ve bu oyuna gelmedi.”

Yumuşak doku zedelenmesiyle olayı atlatan Hırvat asıllı hoca, dört gün sonraki Galatasaray maçında takımının başında yerini almış, hattâ derbiden sonra şampanya bile içebilmişti. Onu da gününde anlatırız ya neyse... Devamı dört gün sonra!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder