Futbolun Yüzü Kızardı..!    Pele'nin hayatı    Hüseyin Göçek dosyası..!    Umut Bulut'un Schalke'ye Attığı Gol    Taci Kalkavan     Can Bravo    Sıla    Haftanın Analizi    Looking for istanbul    Adnan Polat şike soruşturması     Aziz Yıldırım şike soruşturması     Semih Kaya     Galatasaray - Real Madrid     Bilerek kar gördüler    Hikmet Karaman     İzmir Saat Kulesi     Faceden Kaçış Yok    Esaretin Bedeli     Morgon Freeman    Yoksulluk   

11 Mart 2012 Pazar

Selçuk İnan Topun Başına Gelince



Hagi'nin frikikleriyle büyüdük, enfes goller izledik. Sonrasında da her efsane futbolcunun ardından yapılan yeni efsane arayışlarına girdik, yeni Hagi'ler aradık, o frikik gollerini özledik. Frikik derken, Felipe'den beklenileni alamadık, Revivo geldi ilk maçında harikalar yarattı, bir de frikik golü bıraktı ama o da hayal kırıklığı. Sonraki sezon beklenmeyen bir isim olan Cesar Prates çok güzel frikik golleri izletti bize ama frikik olayı haricinde futbol olayında beklentiyi karşıyalamadı, Frank De Boer de fena vurmaz dedik, onun da bir golü oldu ama istenileni alamadık.Sonra da büyük bir açık oldu, frikik golü izleyemez olduk. Conceicao'nun baraja çarpıp giden bir frikik golü vardı diye hatırlarım, tabii tam emin değilim bundan. Bir frikik golü var ama ilginç bir gol olmuştu. Sonraki iki Gerets sezonunda bu işlere giren fazla bir futbolcumuz olmadı zaten, Sabri Sarıoğlu ve Hasan Şaş'ın her frikik başına geçtiği ve Sabri Sarıoğlu üzerinde oluşan geyiklerin de doğma noktasına neden oldu bu ama Sabri Sarıoğlu'nun da bir Türkiye Kupası maçında frikik golü var diye hatırlıyorum.Lincoln geldi sonra, beklentiler acayip büyüktü ama ondan da frikik golü izleyemedik. Elano'dan umduk olmadı, Misimovic'i zaten adam gibi izleyemedik derken bu frikik gollerine uzun bir süre hasret yaşadık.


Neyse ki Selçuk İnan geldi ve bu konudaki hasret dindi. Bu sezonki üçüncü frikik golü oldu ve daha önemlisi neredeyse her frikiği etkili ve can yakıyor. Şöyle bir golü hatırlayalım. Kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kazanılır. 8 numaralı oyuncu topun başına geçer. Tribünde onlarca fotoğraf makinesi gol anına tanıklık etmek için flaşlarını açar ve top barajın üstünden geçip ağları bulur. İlk başlarda sadece yürekleri ağızlara getiren bu denemeler zamanla keskinleşti ve artık Galatasaray taraftarı, Selçuk İnan topun başına geçtiği zaman sadece o anın keyfini çıkarıyor. Gheorghe Hagi’den bu yana bu istikrarda bir serbest vuruşçuya tanıklık etmeyen bir taraftar topluluğu için Selçuk’un bu vuruşlarının büyük bir anlam ifade ettiği kesin. Belki de geçen seneyle bu sene arasındaki farkı açıklamak için 8 numarayı giyen oyunculara bir göz atmak dahi yeterli.


Trabzonspor-Galatasaray Gol:Selçuk İnan


Galatasaray-Manisaspor Gol:Selçuk İnan


Galatasaray-Gençlerbirliği Gol:Selçuk İnan

alıntıdır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder