Futbolun Yüzü Kızardı..!    Pele'nin hayatı    Hüseyin Göçek dosyası..!    Umut Bulut'un Schalke'ye Attığı Gol    Taci Kalkavan     Can Bravo    Sıla    Haftanın Analizi    Looking for istanbul    Adnan Polat şike soruşturması     Aziz Yıldırım şike soruşturması     Semih Kaya     Galatasaray - Real Madrid     Bilerek kar gördüler    Hikmet Karaman     İzmir Saat Kulesi     Faceden Kaçış Yok    Esaretin Bedeli     Morgon Freeman    Yoksulluk   

7 Mart 2012 Çarşamba

Manisaspor-Trabzonspor Teşvik Primi..



Fenerbahçe-Ankaragücü maçı öncesi Kazım Tuncay Bekiroğlu ve diğer bir yönetici Coşkun Cebi Mesut Bakkal'ın yanına giderler.

04.05.2011 günü saat:20.58'de Sadri Şener'in, Kazım Tuncay BEKİROĞLU'nu (Trabzonspor yöneticisi) aradığı görüşme;

Tuncay B: "Başkanım görüştük...gayet olumlu"
Sadri: "Kimle konuştun bir şey dedi mi yoksa kendisi mi"
Tuncay B: "Kendisinden, direk ona gittik"
Sadri : "Hayır hayır o ne yapıyon diyor"
Tuncay B: "Diyor ki işte yani normal takımın şeyinin dışında kabul ediyor bizimkini"
Sadri : "Tamam da kendisi kendisi mi istiyor yoksa şeye mi söyleyin diyor"
Tuncay B: "Tabi tabi başkana"
Sadri:"Tamam peki yani bir şey demiyor"
Tuncay B:"OnIarın oynadığı şeyin kasetini seyir etsin diyor bizimki için...Cemil'de yanımda"
Sadri : "Tamam sabahleyin görüşüyoruz o zaman...ben konuşacağım demi öbürüyle"
Tuncay B: "öbürüyle tabi siz konuşacaksınız"
Sadri: "Ama ko... deseydiniz öbürüne"
Tuncay B: "Söyledik zaten yani bizimkinin sana"

(tape:2375)


11.05.2011 günü saat:22.02'de Sadri Şener'i , Mesut Bakkal'ın aradığı görüşme;

Mesut: “Mesut hoca ben,...Abiler geldi ...görüştüm ben arkadaşlarla,...o hastaneden bir şey arkadaşımız olursa bir yardımcı olursanız sevinirim başkanım"
Sadri: “Konuşacağım ben yarın gereken tamam ben hallederim Mesutcum”
(tape:1370)

15.05.2011 günü saat:21.57'de (maç şonrası) Sadri Şener'in , Nevzat Şakar'ı aradığı görüşme;

Sadri : "Bunlar söylememişler mi birşey o Coşkun (Ts yöneticisi) öyle söyledi,...Coşkun bana söyledi şimdi sen söylemişsin ona birşey birşey söylememişler diye"
Nevzat : "Bizimki aradı başkanım,...bu şey onun var ya orada denizdeki balıkları bir tane bir iki tane ,...dedi ki yalnız denizdeki balıkların dedi eğer bir birşey yaptıysanız bir yem attıysanız dedi hiçbir şeyden haberi yok dedi bak ben söyleyeyim size dedi,...dedim şimdi o da şeyde bugün gelecekti yanıma da yarın sabah bir gel bir bakarız dedim"

Sadri : "Öğren bir bakayım da çok kötü oynadılar ya,...Senecky o Rajnoch tamam mı o Fatih Tekke"
Nevzat: "Sanki atılmak için oynadılar birde"
Sadri: “O Fatih bilhassa kendini attırmak için, Mesut hoca da iyi bir maç Turgut'u aliyor ha s.r lan"
Nevzat :“Birşey var başkanım bunda normal değil yani, NE ZAMAN BÖYLE OLTA ATSAK OLMUYOR...ben yarın bunu bir tam öğreneceğim başkanım söyleyeceğim”
Sadri: "Bunlarla Sivas maçlarını şey yapmaları lazım yani konuşmamız lazım”
Nevzat : "Yarın çağıracağım onu diyorum ofiste bir konuşacağım ben,...hatta yanımdan da bir şey yaptıracağım"
Sadri: "gel bir 15-20 dakika konuşalım"
(tape:1444)

(Görüşmede geçen Stefan Senecky, Jan Rajnoch, Fatih Tekke, Turgut Doğan Şahin isimli şahısların Ankaragücüsporlu futbolcular olduğu anlaşılmıştır.)


16.05.2011 günü saat:09.24'de Sadri Şener'in , Hasan Yener'i aradığı görüşme;

Hasan : “...Recep abinin oraya geldim(Recep Denizer Ts yöneticisi) ,...Başkanım Coşkun bey aradı da ...Coşkun bey aradı da bir otuzbeş bin para istedi benden”
Sadri "Tamam ver ...bütün hepsini toparla nedir ne değildir... şeyi de al Nevzat'dan da nereye ne verilmiş hepsini çünkü sonunda bakacağız yani nereye ne verdik”
Hasan: "Hepsini çıkardım zaten başkanım ben"
Sadri: “Ben sırf şey için gidiyorum ya adama yani biz buraya aktarırsak sen bize ödeyecekmisin ödemiyecekmisin diye,...sen federasyona bizim durumumuzu da bir çıkar”
Hasan : “Çıkardım onu çıkardım"
Sadri: “ Hasan birde şeyde hafta içinde Melih'i ara,...Perşembe günü falan de ki o verdiğimiz para vardı ya şeyle ilgili Beşiktaş ,onunla ilgili bize çekler versin tamam mı,...onu konuşuruz seninle de o çekler alalım onları kullanırız şeye Kemalettine kullanırız yani"Hasan : “Ben bugün futbolcuları ödüyorum, basketçileri ödüyoruz işte, hallediyoruz,... Nevzat beyin işlerini hallediyoruz"
Sadri : "Tamam öyle yap peki"
(tape:1382)

(Görüşmede ismi geçen Melih isimli şahsın Ankaragücüspor klüp başkanı Melih Gökçek olduğu, teşvik amaçlı maç öncesi verilen 300 bin dolar karşılığında çek istedikleri görülmektedir.)

24.00.2011 günü saat:09.57'de Sadri Şener'in, Hasan Yener'i aradığı görüşmede;

Hasan: “Mehmet abi önüme bir liste koydu,...çok uzun işte ona bakıyordum"
Sadri : “Melih'i ara tamam mı veya ben arayayım ,...ben diyeyim pazartesi günü gel he sen sen o zaman gelince onunla konuş”
Hasan: "Siz bana gönderdinizse"
Sadri: “...Ne zaman verdik biz parayı"
Hasan: “Biz 20 gün oldu başkan"
Sadri : “Yani 3 ay olmuş olsun yani,...bende söylerimde sen söyle konuş ...ben şimdi telefonda da söylemek istemiyorum da onun için"
Hasan : "Anladım tamam"
Sadri: "He ben pazartesi gelsin diyeceğim, çünkü ben pazartesi İzmir'deyim ya yokum,...sen konuş tamam mı...gerek yok,o seninle konuşacak de, oldu."
Hasan: "Oldu başkanım peki.“
(tape:1467) 

EYLEME İLİŞKİN ŞÜPHELİ İFADELERİ

Süpheli Coşkun Cebi kolluk ifadesinde; Telefon görüşmelerini hatırlamadığını beyan etmiştir.

Şüpheli Tuncay Bekiroğlu kolluk ifadesinde; Ankaragücüspor takımının Fenerbahçe ile oynayacağı maça asılmayacağı, maçta iyi oynamayacağı duyumları üzerine Coşkun Cebi ile birlikte Mesut Bakkal'ın yanına konuşmak için Ankara'ya gittlklerini belirtmiştir.

Şüpheli Mesut Bakkal kolluk ifadesinde; Coşkun Cebi ve Tuncay Bekiroğlu'nun maçtan önce yanına maçta iyi oynamayacakları duyumunu aldıklarını belirterek kendisi ile konuşmaya geldiklerini, yanına gelen Coşkun Cebi ve Tuncay Bekiroğluyla yaptığı görüşmeden Ankaragücüspor kulübü başkanı Melih Gökçek'e bilgi verdiğini, maçtan 4 gün önce hasta  olan bir taraftara yardımcı olması için Sadri Şener'i arayarak görüştüğünü belirtmiştir.

Şüpheli İbrahim Melih Gökçek kolluk ifadesinde; Mesut Bakkal'ın; Coşkun Cebi ve Tuncay Bekiroğluyla yaptığı görüşmeyle ilgili kendisine bilgi vermediğini, görüşmeden bilgisinin olmadığını, Sadri Şener ile 03.05.2011 günü Trabzon SK.'de görüştüğünü, bu görüşmede şirketinin mali sıkıntı içerisinde olduğundan bahsettiğini, Sadri Şener'in de kendisine 300.000 dolar verebileceğini söylediğini, bu parayı üzerinde taşımak istemediği için o gün almadığını, bir gün sonra (04.05.2011 günü) Sadri Şener'in çalışanı olduğunu düşündüğü Hulusi Çetinkaya isimli şahsın banka yolu ile kendisine 300.000 dolar para gönderdiğini, daha sonra bu paraya karşılık 22.05.2011 tarihinde Hulusi Çetinkaya adına düzenlenmiş olan 4 adet 75.000 dolar tutarında toplam 300.000 dolarlık çeki Hasan Yener aracılığı ile Sadri Şener'e gönderdiğini beyan etmiş, bahse konu paranın gönderilmesi ve geri ödenmesine ait çeklerle ilgili evrakı soruşturma dosyasına eklenmek üzere teslim etmiştir.

Şüpheli Sadri Şener savcılık ifadesinde; Melih Gökçek'e , özel işlerinde kullanması için, borç olarak, Trabzonspor kulübündeki alacağına mahsuben 200.000 dolar para gönderdiğini, bu gönderdiği paranın teşvik amaçlı olmadığını ileri sürmüştür. Melih Gökçek'e verdiği paranın maçtan çok sonra olduğunu beyan etmiştir.Mesut hoca ile Fener maçında iyi oynamaları yönünde arkadaşlarımız Coşkun ile Tuncay'ın görüşmeleri olmuş olabilir,benim bilgim dahilinde değildir.Paranın gönderilmesi olayı da maçtan çok sonra olduğuna göre yenile bir takıma teşvik verilmesi akla da mantığa da aykırı olur.. 

MAÇ RAPORU
TFF'nin resmi internet sitesinden alınan bilgilere göre; Fenerbahçe- Ankaragücüspor müsabakasının 15.05.2011 günü saat:19.00'da Şükrü Saraçoğlu stadyumunda başladığı, Ankaragücüspor kulübünün teknik sorumlusunun Mesut Bakkal olduğu, müsabakanın Fenerbahçe: 6- Ankaragücü: 0 şeklinde sonuçlandığı anlaşılmıştır.

EYLEMİN DEĞERLENDİRMESİ

Sadri Şener'in organizesinde; Nevzat Şakar, Tuncay Bekiroğlu, Hasan Yener ve Coşkun Cebi'nin iştiraki ile; Fenerbahçe- Ankaragücüspor müsabakası öncesinde; Ankaragücüspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ve kulüp başkanı İbrahim Melih Gökçek ile teşvik primi verilmesi amaçlı anlaşma yapıldığı, teşvik primine konu 300.000 dolar paranın üçüncü şahıs üzerinden Hulusi Çetinkaya'ya Sadri Şener tarafından gönderildiği, maçı Fenerbahçe'nin kazandığı, teşvik girişiminin amacına ulaşmaması üzerine paranın İbrahim Melih Gökçek tarafından yaklaşık 1 ay sonra iade edildiği belirlenmiştir.


Sadri Şener savunmasında; Fenerbahçe'nin şike faaliyetlerini önlemek için Coşkun ile Tuncay'ı Ankara'ya gönderdik.Maç sonrası Nevzatla yaptığımız görüşme de de Mesut Bakkal'ın şike duyumlarını oyunculara aksettirmediğini görüyoruz (tape: 1444)
NE ZAMAN OLTA ATSAK OLMUYOR cümlesi Fenerbahçe'nin şike faatliyetlerini engellemekten başka bir şey değildir.

Şu an bunu okuyan Fenerliler Trabzonspor yüzde yüz teşvik vermiştir diyor. Artık gerçeğe dönme vakti.




Aziz Yıldırım savunmasında diyor ki Ts'nin şike duyumlarını duyduk bu yüzden Cemil Turan ile Serkan Acar Hikmet Karaman'a duyumlarımızı aktarmışlardı. 10.02.2011 tarihinde Kenan Yaralı'ya gönderdiğim 500.000$ para vb.




Aziz Yıldırım savcılıkta diyor ki Kenan Yaralı'ya para gönderilmesi maçtan sonra oldu.Sonra tekrar üstüne basa basa tekrarlıyor. Ayrıca benim Manisaspor başkanına para gönderme olayı maçtan çok sonradır. Peki savunmasında ne diyor ? 10.02.2011 tarihinde gönderdiğim para diyor(Maç 21.02.2011'de oynandı). Hangisine inanalım. mahkemedeki Azize mi yoksa savcılıkta Azize mi? Savunmasını yaparken neden maçtan sonra dediğini de hiç açıklamıyor bile. Serkan Acar ile Cemil Turan Hikmet hoca ile Manisaspor'un iyi oynamaları yönünde konuşmuş olabilirler bana okuduğunuz kayıtlardan bu anlaşılıyor. Bizde öyle anlıyoruz zaten. Savcılıkta söylediği bu cümle mahkemedeki savunmasında bir anda yok olup biz Ts'nin şikesinin önlemek için görüştük diyor.
Her savunmalarında Ts'nin teşvik şike duyumlarını aldık diyorlar ama duyum aldıklarına dair 1 tek delil veya tel görüşmesi bile yok.




Aziz Yıldırım savunmasında;
Teşvik primi söz konusu olsa maç gününden sonra ödenmez mi diye soruyor.. Teşvik parası benim bildiğim yüzde 90 maçtan önce gider. Yüzde 10 şöyle olur. Siz yenerseniz puan alırsanız maçtan sonra parayı ödeyeceğim diyebilir..Eğer para maçtan sonra gitse bu sefer de savunmasında şunu diyecekti: Sayın hakim teşvik primi göndermiş olsam maç öncesi gönderirdim. Maçtan sonra teşvik mi gider ? 




Aziz Yıldırım savunmasının genelinde şike duyumu almıştık diyor. Ancak savcılıkta Ts'nin şikesini önlemek için bunları yaptık diye bir cümlesi bile yoktur. Ama 8 ay düşündükten sonra ortada tek 1 delil yok görüşme yokken savcılıkta verdiği ifadeleri unutup her şeyi Trabzon'un üstüne atmaya çalışmıştır.


Yukarıda iddianamede yazılanları Aziz Yıldırım savunmasında şöyle açıklıyor:


Serkan acar: Başkanım görüştük gayet olumlu. Kabul ediyor bizimkini 
Aziz Yıldırım: Tamam da kendisi mi istiyor yoksa şeye söyleyin mi diyor.
Serkan acar: Tabi tabi başkana.

Yukarıdaki iddianameden alınan bu bölümü okuyunca koca koca adamlar ne biçim konuşuyor dersiniz. İşlerine geldiği zaman isim kullanan bu 2 şahıs konuşma içerisinde kendisi öbürü şey vb kelimeler kullanmışlar. Konuşmanın içeriğinde de öbürü şey kendisi şu bu gibi konuşmalar geçiyor.  Aziz Yıldırım S.acar'ın ne dediğini anlayıverdi.

Savunmasında diyor ki ; Burada da İlhan Ekşioğlu Sayın Hikmet Karaman'a anlattığımız duyumları oyuncularına aksettirmediğini öğrenmiş ve bunu bizlere anlatmıştır.

Şikeyi önlemeye giden S.acar,Hikmet hoca kabul ediyor bizimkini diyor. Neyi kabul ediyor şikeyi önleme teklifinizi mi ? Aziz Yıldırım da şöyle mi diyor. Tamam da şikeyi önleme teklifimizi Hikmet hoca mı kabul ediyor yoksa Kenan Yaralı'ya mı söyleyin diyor.
Benim buradan anladığım başkanım görüştük gayet olumlu ellerinden geleni yapacaklar iyi oynayacaklar ama Kenan Yaralı'ya da söylememiz gerekiyormuş bunu diyor.

    Aziz: "Bunlar söylememişler mi bir şey o Semih öyle söyledi
İlhan: "Bizimki aradı başkanım, ...bu şey onun var ya orada işçileri bir tane bir iki tane, ...dedi ki yalnız tarladaki işçilerin dedi eğer bir şey yaptıysanız bir ekim yaptıysanız dedi hiçbir şeyden haberi yok dedi, bak ben söyleyeyim size dedi, ...dedim şimdi o da şeyde bugün gelecekti yanıma da yarın sabah bir gel bir bakarız dedim."
Aziz: "Öğren bir bakayım da çok kötü oynadılar ya. (tape:1444)

 Bu konuşmayı Aziz Yıldırım yukarıda yazılan gibi açıklıyor: Burada da İlhan Ekşioğlu Sayın Hikmet Karaman'a anlattığımız duyumları oyuncularına aksettirmediğini öğrenmiş ve bunu bizlere anlatmıştır. İlhan Ekşioğlu ile 21.02.2011 saat 21.54’de (maç sonrası) yaptığımız görüşmede (tape:1444 )açıkça bu konuyu dile getiriyoruz. Çünkü Serkan Acar’la Cemil Turhan, Manisaspor teknik sorumlusu Hikmet Karaman’a duyumlarımızı aktarmışlardı.

Şike duyumunun adı ne zamandan beri ekim oldu ? Manisalı futbolcular tarladaki işçiler mi ? Bu tarla maç demek değil miydi? Maçta işçilerin işi ne ? Tarladan ekimden işçiden bahseden adama öğren bakayım çok da kötü oynadılar diye cevap mı verilir ? Bu nasıl saçma savunmadır ? İşine geldiği gibi savunma yapmış.Niye işçi tarla ve ekimi kullandın ? Niye açıklamadın bunları da hemen geçtin bu tapeyi. Hikmet Hoca duyumlarımızı aktarmamış ya cümlesi varken neden (tarladaki işçilerin dedi eğer bir şey yaptıysanız bir ekim yaptıysanız dedi hiçbir şeyden haberi yok dedi) bu cümleyi kullandın. Dinlenme olasılığına karşı şifreli konuşuyorsunuz madem, Ts şike yapacak diyerek polislere yem atmaz mısınız?  Trabzonspor'un şikesini konuşurken ne diye ekim dikim işçi diyorsunuz ?

Aziz Y diyor ki; teşvik verilse idi oyuncuların muhakkak haberi olurdu. Evet verilmedi. Verilmediği için sen bunlar söylememişler mi diye soruyorsun. Oyunculara bir şey söylenmediği için İlhan Ekşioğlu'na gelen bilgiyi şöyle açıklıyor. Şifrenin Türkçesi; bizimki diyor ki eğer diyor Manisa'ya teşvik verdiyseniz hiçbir şeyden haberleri yok ben söyleyeyim bak size diyor. Aziz Yıldırım'da bunun araştırılmasını istiyor.

"ne zaman dikim yapsak" ilk yarıda örneklerini sıkça gördüğümüz Trabzonspor’un faaliyetini engellemekten başka bir şeyi ifade etmemektedir. 

Tapeleri birleştirince apaçık görülüyor ki bu cümlenin anlamı şu: Ne zaman teşvik versek vermeye çalışsak olmuyor tutmuyor. İ.ekşioğlu polis sorgusunda ve savcılıkta Aziz Yıldırım da savcılıkta bu cümle Ts'nin faaliyetlerini engellemek içindir gibi bir cümle kurmamışlardır. 8 ay düşündükten sonra bu saçma bahaneyi bulmuşlar. Maç konuşurken dikimi niye katıyorsun araya ? Bakın savcı bu şifreli cümleyi ne güzel açıklıyor.



Manisaspor: 1 - Trabzonspor: 2 Ģeklinde sonuçlandığı, Manisasporun mağlup olduğu bu müsabakanın hemen akabinde Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe klubü yöneticisi İlhan Yüksel Ekşioğlu'nu arayarak, Manisasporlu futbolcuların teşvik priminden haberlerinin olmadığını öğrendiğini aktardığı, İ.Ekşioğlu'nun da bu durumu onaylayarak kendisinin irtibatlı olduğu iahsın da aynı bilgiyi verdiğini söylediği, Ģahısların kendi aralarında Manisasporlu futbolcuların ne kadar kötü oynadıklarını konuştukları, İ.Ekşioğlu'nun "Ne zaman böyle dikim yapsak olmuyor" diyerek son dönemdeki faaliyetlerinin sürekli boşa gittiğini belirttiği, Teşvik girişiminin amacına ulaşmaması üzerine; Aziz Yıldırım tarafından Manisa Spor Kulüp-Başkanı Kenan Yaralı'ya banka yoluyla gönderilen 500.000 doların, 29.03.2011 tarihinde Kenan Şehirli adına düzenlenmiş 4 adet 125.000 dolar meblağlı (toplam 500.000 dolar) çekle Tamer Yelkovan aracılığıyla Aziz Yıldırım'a iade edildiği belirlenmiştir. 

Bugün en fanatik fenerlisi bile ne zaman dikim yapsak olmuyor cümlesini aynen savcı gibi açıklar.


Burada 2 şifre var. Şifre demeyelim de önemli bir şeyler var burada.
Aziz: “ Tamer birde şeyde hafta içinde Kenan'ı ara,...Perşembe günü falan de ki o verdiğimiz para vardı ya şeyle ilgili Galatasaray,onunla ilgili bize çekler versin tamam mı,...onu konuşuruz seninle de o çekler alalım onları kullanırız şeye Tolgahana kullanırız yani"
Burası inanılmaz önemli aşağıdaki resimde Aziz Yıldırım Galatasaray ve Tolgahan diyerek neyi kastettiğimi bilmiyorum diyor. Hepiniz anlayacağı gibi cümle şöyle olmalıydı. (Oradaki Galatasaray Trabzonspordur) 
Aziz: “ Tamer birde şeyde hafta içinde Kenan'ı ara,...Perşembe günü falan de ki o verdiğimiz para vardı ya şeyle ilgili Trabzonspor
Tolgahan da başka bir şey demek ama tam olarak ne çözemedim.




Nöbetçi mahkeme de de aynı söylemine devam ediyor. Paranın gönderilmesi olayı da maçtan sonra olduğuna göre, yenilen bir takıma teşvik anlamında bir para göndermem akla da mantığa da aykırı olur.
Gönderdiğim para Manisa-Ts( 21 Şubattan sonra) maçından sonra diyor !!
Kenan Yaralı ne diyor bir de ona bakalım.




Kenan Yaralı: 10.02.2011(10 Şubat) günü Kenan Şehirli isimli şahsın banka yoluyla kendisine 500.000$ gönderdiğini !!
İddianamede savcı her şeyi zaten çook güzel açıklamış.



Her şey açık.


Serkan Acar'ın bu konuşması Hikmet Karaman'ın teşviği kabul ettiğini gösteriyor( Hikmet Karaman'ın şüpheli duruma düşüren Serkan Acar'ın bu sözleri).. Tıpkı A.Kıratlı'nın konuşmalarının Ü.karan'ın şike yaptığını gösterdiği gibi.  Serkan Acar Aziz Yıldırım'a Başkanım görüştük gayet olumlu kabul ediyor bizimkini diyor. Şike önleme teklifini kabul etmiş olamaz ! Bunu ancak aptallar yer. S.acar Kenan yaralı'ya da söylememizi istiyor diyor. Aziz Yıldırım da tamam ben konuşacağım onla diyor.
Zaten Aziz-İlhan konuşmasında da maç istedikleri gibi bitmeyince bunlar söylememişler mi bir şey diyorlar( Hikmetle Kenan Yaralıyı kastediyorlar) Hatta Aziz Y Hikmet Kocaman'a kızıyor yanlış oyuncu değişikliği yaptığı için !




Bu resimde de parayı vereli 20 gün oldu diyor Tamer Yelkovan Aziz Yıldırım'a. Hani Aziz Y diyor ya maçtan sonra verdik diye yalan söylediğini kendiside biliyor.Burada Cemil turanı şu yüzden çizdim. Sorguda 100 soru soruluyor hepsine aynı cevabı veriyor. Bilmiyorum hatırlamıyorum duymadım görmedim etmedim. Başka hiçbir halt söylemiyor. Hatta telefonda biriyle konuşurken Murat Şahin'den bahsediyor. Kim bu Murat diye sorulduğunda bilmem hatırlamıyorum diyor. Zaten en saçma sapan cevap veren efsane!! Cemil Turandı.. Serkan Acar'ın şu ifadesi bence doğru. Önce şike teklifi var mı yok mu diye soruyorlar sonrasında da kendileri teşvik veriyorlar.


Burada kim yalan söylüyor sizce ? 
Şüpheli Hikmet Karaman kolluk ifadesinde: yanına gelen Cemil Turhan ve Serkan Acar'la yaptığı görüşmeden Manisaspor kulübü başkanı Kenan Yaralı'ya bilgi verdiğini
Şüpheli Kenan Yaralı kolluk ifadesinde; Hikmet Karaman'ın; Cemil Turhan ve Serkan Acar'la yaptığı görüşmeyle ilgili kendisine bilgi vermediğini, görüşmeden bilgisinin olmadığını

Biri yalancı ama bu kim ? 
Evet bu para Kenan Yaralı'ya özel işleri için verilmiş olabilir. Ancak şu neden olmasın ben sana yardım ettim sende bana Manisa-Ts maçında yardım edeceksin. Olamaz mı ? Gayet olur ve olmuşta ama tıpkı D.ercan gibi yine Aziz ve tayfası kandırılmış :D

1. Savcılıkta parayı Manisa-Ts maçında gönderdiğini defalarca söyledi. Neden yalan söyledi ? (Para Maçtan 11 gün önce gitti)
2. Kenan'ı ara o verdiğimiz para vardı ya şeyle ilgili Galatasaray cümlesinde neden Galatasaray geçiyor veya neden bir takım adı geçiyor.Buradaki Galatasaray, Trabzonspor mu ? Sen özel işleri için vermedin mi parayı ?
3. Savcılıktaki ifadesinde Trabzonla ilgili tek bir cümle bile kurmadı. Neden savunmasının her anında Trabzondan bahsetti ? (Savcılıkta verdiği ifadeleri resimleriyle okudunuz var mı Trabzonsporla ilgili bir cümlesi ?
4.Neden para üçüncü şahıs Kenan Şehirliyle yollandı ?
5. Kenan Yaralı-Hikmet Karaman ifadesinde neden yalan söylendi ? Doğruyu söyleyen kim ?
6. Tamer yelkovan yönetim kurulu kararı olmadan hiçbir para ödemesi yapmam demedi mi ? Neden yaptı ?
7. Maç konuşmaları yapılırken ekim dikim tarla gibi kelimeler neden kullanıldı ?
8. Hikmet Karaman neyi kabul ediyor ? (Serkan Acar: Kabul ediyor bizimkini)
9. Şike duyumunun adı ne zamandan beri ekim oldu ? 
10. Manisalı futbolcular tarladaki işçiler mi ?
11. Ne zaman Trabzonun teşviğini şikesini önlemeye çalışsak olmuyor cümlesi yerine ne zaman dikim yapsak olmuyor cümlesi hangi mantıkla kullanılır ?
12. İlhan Ekşioğlu sorgusunda ne zaman dikim yapsak olmuyor sorusunu cevaplarken Trabzonla ilgili bir cümle dahi kurmamıştır.
13. Bütün bunların Manisa-Trabzon maçı öncesi olması tesadüf mü ?
14. Mahkeme başkanın dediği gibi böyle bir duyumunuz varsa telefonla söyleseydiniz neden Manisaya gittiniz ?
15. Manisa-Ts maçı tıpkı Gb-Fb maçı gibidir. Aziz Yıldırım ve tayfası kandırılmıştır.
16. Madem şike duyumlarını önlemekten bahsediyorsunuz. Neden Serkan Acar-Aziz Yıldırım konuşması sadece şifrelerden ibaret. Çık söyle başkanım görüştük şike falan yapmayacaklar. Tamam Serkancım ben bir de Kenan Yaralıyla görüşeyim gibi cümle neden kurmazlar ?
17. Bu maçın savunulacak bir tarafı da yok zaten. Fenerliler bile şu ekimlere dikimlere tarladaki işçilerin şifre olduğunu biliyor. Sadece bu yüzden bile bu maç asla çürütülemez.
Bu sorulardan çoğuna savunmasında yer vermedi bile Aziz Yıldırım..

4 yorum:

  1. aziz yıldırımın federasyon başkanıyla kenana parayı gönderdim -iyi yapmışsınız başkanım şeklindeki dialogu bile bu maçı çürütmeye yeter.
    savcı gibi "herşey çok açık!!11!" şeklinde ikna çabaların olmuş ona çok güldüm.
    yine aynı savcı gibi savunmanın bir kısmını almalar, polis ifadesinde baskı altında söylenmiş şeylerde çelişkiler bulmak vs.

    zor tabi sizin iş de..19 maçtan kala kala 1 tane teşvik primi tarla dikim muhabbetine kaldınız.tabi bu arada sivas maçındaki itiraflı teşvik girişimi, antep'in bursanın karabükün trabzona yatışları hatır şikelerini konuşmayacak kadar objektifsiniz de.

    ne diyim kolay gelsin.son çamurlarınız artık iyi sürün.

    YanıtlaSil
  2. Bak ne yazmışım;

    Evet bu para Kenan Yaralı'ya özel işleri için verilmiş olabilir. Ancak şu neden olmasın ben sana yardım ettim sende bana Manisa-Ts maçında yardım edeceksin. Olamaz mı ? Gayet olur ve olmuşta ama tıpkı D.ercan gibi yine Aziz ve tayfası kandırılmış..

    Zaten burada her şeyi açığa çıkartan ne Kenan Yaralı'ya 3.şahısla giden para ne de başka bir şey. İlhan Ekşioğlu-Serkan Acar-Aziz Yıldırım üçlüsü arasındaki şifreli şike-teşvik konuşmaları..

    YanıtlaSil
  3. komik olan şu tüm çıkan paralar makbuzlu iddianamede şike amaçlı verildi denilen paraların gittiği yerler ispatlı şekilde belgeleriyle savunma dosyasında yani hiç para harcamadan şike yapmışız peki bu durumda 1.5 milyon dolar açığı olan gaysaray ne yapmış oluyor? işin komiği kulüplerimiz hersene sözde denetleniyor peki gaysarayın 1.5milyonluk açığı nasıl örtbas edilmiş? bunu örtbas edenler neden yargılanmıyor herşeyi Polatın üstüne yıkıyorlar kurtulmak için asıl çete aranıyorsa şike aranıyorsa bu işin içinde vardır ama feytullah hocalarına şükretsinler herşey örtbas ediliyor

    YanıtlaSil
  4. Niye hiç şunu sorgulamıyorsunuz bunlar maç konuşurken Manisa maçını konuşurken neden şu cümle geçiyor ?

    İlhan: "Bizimki aradı başkanım, ...bu şey onun var ya orada işçileri bir tane bir iki tane, ...dedi ki yalnız tarladaki işçilerin dedi eğer bir şey yaptıysanız bir ekim yaptıysanız dedi hiçbir şeyden haberi yok dedi, bak ben söyleyeyim size dedi, ...dedim şimdi o da şeyde bugün gelecekti yanıma da yarın sabah bir gel bir bakarız dedim."

    Niye şunu sorgulamıyorsunuz ? Aziz: “ Tamer birde şeyde hafta içinde Kenan'ı ara,...Perşembe günü falan de ki o verdiğimiz para vardı ya şeyle ilgili Galatasaray,onunla ilgili bize çekler versin tamam mı,...onu konuşuruz seninle de o çekler alalım onları kullanırız şeye Tolgahana kullanırız yani"

    Niye Aziz Yıldırım savcılıkta maç sonrası ödedim o parayı diyor?

    Niye savcılıkta hiç Trabzonu suçlamadı ?

    Şike duyumunun aksettirilmediğini konuşuyoruz diyen adam konuşma içerisinde sadece işçi tarla ekim dikim diyor..

    Yukarda gayet güzel bir hikaye yazdım.Diyelim ki bu iddianamede var. Ne diyecektin ? Ey Sadri maç konuşurken balıkların denizin oltanın yemin ne işi var? Ne zaman olta atsak olmuyor cümlesi niye geçiyor demeyecek miydin diyecektin..

    Sadri : "Bunlar söylememişler mi birşey o Coşkun (Ts yöneticisi) öyle söyledi,...Coşkun bana söyledi şimdi sen söylemişsin ona birşey birşey söylememişler diye"
    Nevzat : "Bizimki aradı başkanım,...bu şey onun var ya orada denizdeki balıkları bir tane bir iki tane ,...dedi ki yalnız denizdeki balıkların dedi eğer bir birşey yaptıysanız bir yem attıysanız dedi hiçbir şeyden haberi yok dedi bak ben söyleyeyim size dedi,...dedim şimdi o da şeyde bugün gelecekti yanıma da yarın sabah bir gel bir bakarız dedim"

    Sadri Şener savunmasında ne zaman olta atsak olmuyor cümlesi Fb'nin şikesini önlemek içindir dese herhalde kahkaha atardın.

    YanıtlaSil