Futbolun Yüzü Kızardı..!    Pele'nin hayatı    Hüseyin Göçek dosyası..!    Umut Bulut'un Schalke'ye Attığı Gol    Taci Kalkavan     Can Bravo    Sıla    Haftanın Analizi    Looking for istanbul    Adnan Polat şike soruşturması     Aziz Yıldırım şike soruşturması     Semih Kaya     Galatasaray - Real Madrid     Bilerek kar gördüler    Hikmet Karaman     İzmir Saat Kulesi     Faceden Kaçış Yok    Esaretin Bedeli     Morgon Freeman    Yoksulluk   

4 Mart 2012 Pazar

Bilerek kart görmenin cezası 2 maç !



UEFA, bilerek sarı kart görerek cezalı duruma düşen oyunculara 2 maç ceza verme kararı aldı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), bundan böyle bilerek sarı kart görerek cezalı duruma düşen oyunculara 2 maç ceza verecek.

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, yaptığı açıklamada, ''Normalde bu tarz eylemlere para cezası veriliyor, ancak bundan sonra oyuncunun normalde alacağı cezaya ek olarak bir maç daha ceza verilecek'' dedi.

Şampiyonlar Ligi'nde 2010-2011 sezonunda Barcelona'dan Andres İniesta, takımının Shakhtar Donetsk'i 5-1 yendiği çeyrek final ilk maçının sonlarında bilerek sarı kart görerek cezalı duruma düşmüştü. Rövanş maçında oynamayan İniesta, yarı finaldeki Real Madrid maçlarında sarı kart görme tehdidi olmadan forma giymişti.

UEFA, ayrıca Twente ile oynanan UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında 2 oyuncusu bilerek sarı kart gören Villarreal kulübüne 60 bin avro ceza vermişti.

Villarreal'in 7 Nisan'da evinde 5-1 kazandığı maçın son dakikalarında bilerek sarı kart görerek cezalı duruma düşen Nilmar ve Santiago Cazorla da ayrıca 20'şer bin avro para cezasına çarptırılmıştı. 

Selçuk Dereli'nin yazısı:

Tolga Özkalfa ve yardımcıları hiç hata yapmadan müsabakayı tamamladılar. Ziegler’in kendi ceza sahasında yaptığı müdahalede, Hurşut Meriç her ne kadar düşüşünü abartsa da bana göre penaltıydı. Çünkü Ziegler topa temas etmek istemesine rağmen bunu başaramayıp hareketi rakibine yaptı.
Maçta ilginç olan hususlardan birisi de cezalı duruma düşmesi söz konusu olan Serdar, Alex ve Baroni’nin gördükleri sarı kartlardı.
Hadi Serdar’ın kartını bir kenara bırakalım. 

Ancak Alex ve Baroni bilerek kart gördüler. Çünkü pozisyonlarda isteseler sarı kart görmezlerdi. Hatta Alex gördüğü karttan sonra rakibine gülümsedi. Bu ne kadar etik ya da değil o da ayrı bir tartışma konusu olabilir, fakat geçen sezon değişen Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi, ceza durumunu düşünerek, bilerek sarı veya kırmızı kart gören futbolculara iki maç ceza verilmesini karara
bağladı.

Alex ve Baroni bilerek kart gördükleri ve cezalı duruma düştükleri için ikişer maç ceza almalıdır. Disiplin Kurulu, ikişer maç ceza verirse bu futbolcular, Galatasaray derbisinde de forma giyemeyecekler. Bakalım Disiplin Kurulu, Alex ve Baroni’nin gördüğü kartlarla ilgili nasıl bir tavır sergileyecek.

Selçuk Dereli: 

Az önce fb-gb maçını tekrar izledim.hakem tolga özkalfa alex’in sarı kartı bilerek
gördüğünü açık bir şekilde kenara söylüyor.

2 yorum:

  1. Kural saçma ama :) Bilerek gördüğünü nereden anlayabiliriz? Bilerek kart görme sahaya yansımış mı :DDD
    Engin Baytarla S.kesimal da bana göre bilerek kart gördü ama onlar daha akıllıcaydı bunlar daha kasıtlı :)

    YanıtlaSil
  2. Bu Alex'in kartından hicbirsey çıkmaz maalesef. Kurallar uygulanıyor olsaydı Alex G.birliği'ne karsı degil Kartalspor'a karsı oynuyor olurdu.

    YanıtlaSil