Futbolun Yüzü Kızardı..!    Pele'nin hayatı    Hüseyin Göçek dosyası..!    Umut Bulut'un Schalke'ye Attığı Gol    Taci Kalkavan     Can Bravo    Sıla    Haftanın Analizi    Looking for istanbul    Adnan Polat şike soruşturması     Aziz Yıldırım şike soruşturması     Semih Kaya     Galatasaray - Real Madrid     Bilerek kar gördüler    Hikmet Karaman     İzmir Saat Kulesi     Faceden Kaçış Yok    Esaretin Bedeli     Morgon Freeman    Yoksulluk   

23 Şubat 2012 Perşembe

Facebook'tan kaçış yok!


Facebook hesabınıza giriş yapmasanız da o hep peşinizde! İşte bir hacker’ın ortaya çıkarttığı gerçek
Popüler sosyal ağ sitesi Facebook’un bazı güvenlik sorunlarını hala taşdığı tartışılmaz bir gerçek. Yaşanan son gelişme de Facebook’a güvenmeyenleri haklı çıkaracak cinsten.
Bu bağlamda Facebook’un kullanıcıları hesaplarına giriş yapmasalar dahi yakından izlediği ortaya çıktı. Yani siz bilgisayarınızın başına geçip internete girdiğinizde, Facebook hesabınıza giriş yapmasanız da, bilgisayarınızdaki cookie’ler sayesinde Facebook sizin “online” olduğunuzu görebiliyor.
Bir hacker olan Nik Cubrilovic’in gerçekleştirdiği bir dizi teste göre, kullanıcıların hesapları kapalıyken Facebook butonu olan bir siteye girmesi ile Facebook kullanıcıya ait kişisel bilgileri Facebook’a gönderiyor.
Facebook ise, konu hakkında, sadece iddiaları reddetmekle yetindi…
Kaynak : milliyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder